370Z Coupé

MEGÚJULT KÜLSŐ, VÁLTOZATLAN ÉLMÉNY

Akciósan már

13 199 000Ft-tól

A Nissan 370Z legendásan lenyűgöző teljesítménye, most megújult stílussal párosul

Leírás

AZ ÉLMÉNY ELSZABADUL
AZ ÉLMÉNY ELSZABADUL

328 LE KÜLDETÉSEN

AZ INNOVÁCIÓ SZELE. Egy út kanyarog nem messze a várostól: tökéletes hely arra, hogy kipróbáljuk, milyen amikor a kettős kipufogó 328 lóerőnyi tiszta adrenalint lök a mélybe a sziklák pereméről. A hajtűkanyarokban kiválóan érezni a 355 mm-es első féktárcsák hihetetlen fékező erejét. A kormánykeréken és az üléseken át is érezni a dinamikus, kiegyensúlyozott alváz hibátlan útfekvését. Ne feledjük a világ egyetlen szériagyártású fordulatszámillesztéses kézi váltójának köszönhető tökéletes visszaváltást se. Végül pedig álljon meg az egyik lélegzetelállító panorámát kínáló pihenőhelynél, és csodálja meg az autó tekintélyt parancsoló külsejét. Ezután taposson a pedálra, pörgesse fel a legendás V6-os motort, és váljon köddé!

 

 


 

AZ IRÁNYÍTÁS MEGSZÁLLOTTJAINAK
AZ IRÁNYÍTÁS MEGSZÁLLOTTJAINAK

AZ IRÁNYÍTÁS
MEGSZÁLLOTTJAINAK

TALÁN NÉHÁNYAN FANATIKUSNAK TARTJÁK, de mi megértjük Önt – egy sportautóban mindennek tökéletesnek kell lennie. Ezért a legfontosabb műszerek helyzete a kormányoszloppal együtt állítható, így semmi sem zavarja tisztánlátását. A középkonzolon található műszerek könnyen elérhetők, és tapintással is felismerhetők. Az egyedülálló kialakítású vezetőülés jobb tartást biztosít, a konzol mindkét oldalán párnázott térdtámaszt kínál, a üléspárna pedig csúszásgátló huzattal rendelkezik.

 


 

A TÖKÉLETESRE HANGOLT VISSZAVÁLTÁS ÉRZÉSE
A TÖKÉLETESRE HANGOLT VISSZAVÁLTÁS ÉRZÉSE

A TÖKÉLETESRE HANGOLT
VISSZAVÁLTÁS ÉRZÉSE

LEGENDÁS TELJESÍTMÉNY. A 370Z meghajtásáról a negyedik generációs VQ V6 motor gondoskodik. A 3,7 literes hengerűrtartalomba rejtett nyers erővel a 328 lóerős, változó szelepműködés-időzítésű és-emelésű (VVEL) technológia folyamatosan finomítja a szelepek emelkedését es időzítését, így csökkenti az autó reakcióidejét és növeli a nyomatékot, mindezt az üzemanyag-hatékonyságoptimalizálása és a károsanyag-kibocsátás csökkentése mellett.

Lenyűgözően hangzik? Tegye próbára! Az alapjáratról eljutni a 7500-as fordulatszám határáig – akár egyenes szakaszon, akár kanyarogva – maga a csoda.

 

VILÁGELSŐ. A minden kézi sebességváltós változatnál alapfelszereltséghez tartozó SynchroRev MatchR technológia – amelyet először alkalmaznak szériagyártású autóknál – egyszerre figyeli a 6-sebesseges kézi váltóhoz tartozó tengelykapcsoló pedált, a sebességváltó kart és a jármű sebességét. Amikor alacsonyabb sebességbe kapcsol, a rendszer az ideális szintre állítja be a motor fordulatszámát, hogy a tengelykapcsoló-pedál felengedésekor tökéletesen zökkenőmentesen történjen meg a sebességváltás. A rendszer felfelé váltáskor is működik, így egyenletes teljesítményt biztosít a gyorsuláshoz.

 

IRÁNYÍTÁS GOMBNYOMÁSRA. Kényelmesen szeretne autózni? Tegye a 7 fokozatú automata sebességváltót „D” állásba. A gyors sebességváltáshoz egyszerűen húzza meg a kormányoszlopra szerelt, könnyű magnézium kapcsolókarokat. Kézi üzemmódban kézzel válthat a sebességváltó mozdításával vagy a kapcsolókarok meghúzásával. A sebességváltó a jobb egyensúly érdekében meg is tarthatja a sebességfokozatot, vagy visszaválthat a kanyar előtt, hogy növelje a fékezés hatékonyságát. Ha alacsonyabb fokozatra van szükség, a Visszaváltási fordulatszám-illesztés (DRM) a fojtószelep automatikus megnyitásával zökkenőmentesebb sebességváltást tesz lehetővé

 


 


A G-ERŐ LEGYEN VELED

FELFÜGGESZTÉS KÖNNYŰ ELEMEKBŐL. Minél könnyebb elemekből áll a felfüggesztés, annál gyorsabban reagál a vezető utasításaira és az út egyenetlenségeire. Erős, de könnyű alumínium anyagának köszönhetően a Z felfüggesztés rendkívül gyors reakcióra képes. Az elöl dupla keresztlengőkaros, hátul pedig négy lengőkaros szerkezet segít, hogy a kerekek megőrizzék a talajra merőleges helyzetüket, így maximalizálva azok tapadási felületét. A kétutas lengéscsillapító (DFP) segíti a jobb irányíthatóságot. A reakcióidőt tovább csökkenthetik a szuperkönnyű 19” könnyűfém keréktárcsák.

 

53/47 SÚLYELOSZLÁS. Vannak, akik szerint irányíthatóság szempontjából a statikus 50/50 arány a tökéletes súlyeloszlás. A Nissan mérnökei azonban rájöttek, hogy az elöl 53/hátul 47 statikus arány az ideális. Abban a pillanatban ugyanis, amikor a kanyar csúcsívét elhagyva a vezető a gázra lép, a súlyeloszlás hátratolódik, és kialakul a nagyjából 50/50 arány. Ez pedig növeli a gumi tapadását, így az autó jobban gyorsul, fürgébben veszi a kanyarokat az irányítás olyan élményét adva vezetőjének, amely csak a Z-re jellemző.

 

4 DUGATTYÚS FÉKNYERGEK 355 MM-ES ELSŐ FÉKTÁRCSÁKON. Az egyensúly nemcsak a kanyarodásnál fontos. A bikaerős Z megállításához az eddigi legnagyobb fékekre van szükség – ezért vannak a 4 dugattyús első féknyereg fogóerejével működő 355 mm-es első tárcsák. A kifejezetten erre a célra tervezett vezetékek segítenek a fék fáradásának csökkentésében, így a fékezőerő mindig pontos es kiszámítható.

 

DINAMIKUS MENETSTABILIZÁLÓ RENDSZER. A jó sportautó nemcsak élményt nyújt, de bizalmat is ébreszt vezetőjében. A 370Z dinamikus menetstabilizáló rendszere (Vehicle Dynamic Control – VDC) folyamatosan figyeli az összes kerék sebességét, a kormányzási szöget, az oldalra dőlést, a laterális gyorsulást, sőt meg a féknyomást is. A kapott értékeket összehasonlítja a kormányzott nyomvonallal, és ha túlkormányzást vagy alulkormányzást tapasztal, a VDC lefékezi a megfelelő kerek(ek)et és/vagy visszaveszi a motor teljesítményét, hogy az autó megmaradjon a kormányzott nyomon.

 

A KANYAROK LEGYŐZÉSÉRE TERVEZETT Nissan 370Z alacsony súlypontjával és kis tengelytávjával gyorsan reagál utasításaira. A motorháztető alatt és a karosszéria teljes hosszában található szerkezeti támaszok segítségével az alváz megbirkózik a felfüggesztés által okozott terheléssel. Igazi csemege a nagy teljesítményű autók szerelmesei szamara. Elvezze, ahogy a 370Z a kerekek minden egyes fordulatánál a teljesítmény művészi szintjére emeli a tudományos eredményeket.

 

A G-ERŐ LEGYEN VELED
A G-ERŐ LEGYEN VELED

 

A KANYAROK LEGYŐZÉSÉRE TERVEZETT
A KANYAROK LEGYŐZÉSÉRE TERVEZETT

 


 

HA A VALÓSÁG NÉHA FÁJDALMAS IS…

HATHATÓS VÉDELEM. A Nissan továbbfejlesztett légzsákrendszere kétfokozatú, a biztonsági övet érzékelő kiegészítő első légzsákokkal es utasérzékelővel is rendelkezik. A kétfokozatú légzsákok felfúvódási aránya igazodik az ütközés erejéhez, és figyelembe veszi a biztonsági öv használatát. Ha az utasülés üres, a szenzor automatikusan kikapcsolja azt a légzsákot. Ezenkívül a hagyományos, oldalirányú ütközés esetén védő kiegészítő légzsákok az ülésbe vannak beépítve, így az ülés beállításával együtt követik az Ön helyzetet. A hagyományos, oldalirányú ütközés esetén védő kiegészítő függönylégzsákok a 370Z ROADSTER az ajtajába építve védik az Ön és utasa épségét.

AKTÍV FEJTÁMLÁK. Egyes hátsó ütközések esetén az aktív fejtámlák felfelé és előre mozdulnak, így csökkentik a fej hátracsapódásából adódó sérülések kockázatát.

A BIZTONSÁGI ÖVEK KIALAKÍTÁSA. Az előfeszítők segítenek megfeszíteni az övet az elülső légzsákok felfúvódásakor. Ha pedig teste túl nagy erőt gyakorol az övre, az överő határolók is működésbe lépnek.

BIZTONSÁGI ÖVEK KIALAKÍTÁSA. Az előfeszítők segítenek megfeszíteni az övet az elülső légzsákok felfúvódásakor. Ha pedig teste túl nagy erőt gyakorol az övre, az överő-határolók is besegítenek.

HATHATÓS VÉDELEM
HATHATÓS VÉDELEM

 


 

ÉLETREVALÓ KIALAKÍTÁS

A 370Z COUPÉ raktere megfelelő helykínálatot biztosít az élet fontos kellékei, például a sportfelszerelés számára. A kihúzható raktértető segítségével pedig mindent elrejthet a kíváncsi tekintetek elöl.

 

MINDENNEK JUT HELY. A sportautó a kanyarokkal vívott csatak mellett a mindennapi vezetésben is hű társ. A nélkülözhetetlen kellékek rendben tartásához a 370Z-ben három pohártartó, zárható kesztyűtartó, konzolba rejtett rekesz (navigációval együtt nem rendelhető) áll rendelkezésre, nem beszelve a mindkét ülés mögött megtalálható tárolópolcról és az utasülés mögötti tárolódobozról.

 

EGY KÉNYELMES ÜLÉS ÖNNEK. A 370Z vezetőülése tökéletesen megmutatja, mennyire komolyan vesszük a vezetési élmény minden apró elemét. Az üléstámla felső részének peremét úgy alakítottuk ki, hogy karja szabadabban mozoghasson a kormányzás es sebességváltás közben. A pedálok könnyebb kezelhetősége érdekében az ülés alsó részeinek pereme is követi a test formáját. A masszív oldaltámaszok mellett az ülés csúszásgátló kárpitja is segít, hogy Ön a legvadabb kanyarokban is megőrizze vezető helyét.

 

COUPE RAKTÉR. Óriási nyitott raktér az élet fontos kellékei, például a sportfelszerelés számára. A kihúzható raktértető segítségével pedig mindent elrejthet a kíváncsi tekintetek elől.

ROADSTER CSOMAGTARTÓ. Az okosan megtervezett nyitható tetőnek köszönhetően a csomagtartó is használható méretű maradt. Golfütői még leeresztett tető mellett is elférnek a csomagtérben.

 

ÉLETREVALÓ KIALAKÍTÁS
ÉLETREVALÓ KIALAKÍTÁS

 


 


NAGY KALIBERŰ TECHNOLÓGIA

TARTSA KÉZBEN A VILÁGOT és az utat egyszerre. Ezt kínálja Önnek a Nissan merevlemezre telepített navigációs rendszere és a BOSE® audio szórakoztatórendszere.

 

A TUDÁS HATALOM. A Nissan korszerű műholdas navigációs rendszerével mindig egy lépéssel előrébb járhat. A merevlemezen található 9.2 GB kapacitású zenetárral, 7”-os érintőképernyővel és a 7 nyelvet ismerő hangfelismerővel rendelkező berendezés 20 európai varos nagyfelbontású 3D-s térképével és valós idejű közlekedési információkkal is ellátja Önt*. Rendelje meg hozza a tolatókamerát is, így azt is láthatja majd, ami közvetlenül Ön mögött van. Csak hátramenetbe kell kapcsolnia, és máris megjelenik a képernyőn.

 

A ZENE BIRODALMA. Ha elvezi a 370Z kettős kipufogójának gerincbizsergető brummogását, biztosan imádni fogja, ahogy a speciálisan erre a járműre tervezett BOSE® audiorendszer a 8 csúcsminőségű hangszórójával felturbózza a zenei élményt.

 

USB BEMENET. Csatlakoztassa iPodR vagy MP3 készüléket, illetve USB csatlakozóval rendelkező adathordozóját a rendelkezésre álló USB bemenetbe, így az audiorendszer vagy az érintőképernyős monitor segítségével vezérelheti funkcióikat, a digitális kijelzőn ráadásul

meg is jelenítheti a dalok címet, előadóját és az albumot.

 

BLUETOOTH®. A Bluetooth® mobiltelefon-kihangosító rendszer segítségével az audiorendszeren keresztül bonyolíthatja kimenő és bejövő hívásait. A navigációs rendszerrel rendelkező Z modelleknél a Bluetooth® vezetéknélküli technológia segítségével streamelni is tudja a zenét,

ha kompatibilis készülékről van szó.

 

* Egyes funkciók eléréséhez szükség lehet NissanConnect előfizetésre, melynek részleteiről érdeklődjön márkakereskedéseinkben

 

ÉREZZE A SZABADSÁG ÍZÉT, ahogy a lágy szellő végigsimít az arcán. Hallgassa, ahogy a 328 lóerő muzsikál a speciális beállítású kipufogón keresztül. Ölelje magához az eget, ahogy a Roadster 21 másodperc alatt visszahajtja az elektromosan vezérelt tetőt. Hajtsa le a tetőt a kényelmes vezetőülésből** vagy akár kívülről, a középkonzolon található gomb megnyomásával. Ideje, hogy élesítse érzékeit!

 

**Ne vezessen részben nyitott tetővel. Indulás előtt mindig győződjön meg róla, hogy a tető teljesen nyitva vagy zárva van. A helyes használatról szóló tudnivalókat olvassa el a Kezelési kézikönyvben.
NAGY KALIBERŰ TECHNOLÓGIA
NAGY KALIBERŰ TECHNOLÓGIA

 


 

Videók

Árak és felszereltség

Tekintse meg az árakat és a felszereltségeket!

Tartozékok

Tekintse meg a járműhöz kérhető tartozékokat!

Jelentkezés teszvezetésre

Szívesen kipróbálná a járművet?

Ajánlatkérés

Felkeltettük az érdeklődését?